Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pelikirja

Pelikirjassa tapahtuu taika, eli siis roolipelaaminen. Seuraavien sääntöjen ja ohjeiden noudattaminen olisi hyvä juttu.

1. Sinun täytyy pelata vähintään kerran kuussa, mutta hektisemmissä tilanteissa (eli lähinnä jos hahmosi komminukoi toisen pelaajan hahmon kanssa) niin aktiivisempi pelaaminen on suositeltavaa.

2. Ei toisen hahmolla pelaamista tai toisen hahmon (fyysistä) vahingoittamista ilman lupaa.

3. Hahmosi ei voi aina olla paras, kaunein, mahtavin, vahvin tms., eikä voi tietää asioita joita ei ole jostain saanut selville, mutta sinä, pelaaja, olet.

4. Varsinaista ikärajaa tekstille ei ole, roolatkaa miten lystäätte. Vähimmäissanaraja roolille on 50 sanaa, saa ja melkein pitääkin mennä yli. Aikamuodolla ei ole väliä, ja voit kirjoittaa joko minä- tai ulkopuolisella kertojalla.

5. Hahmosi ei voi olla kahdessa (tai kolmessa, neljässä...) paikassa yhtä aikaa, eli jos haluat vaihtaa vaikkapa Laitakaupungilta Viemäreihin, sinun täytyy pelata hahmosi sinne. Jos hahmosi asuu vaikkapa hautuumaalla, ensimmäisen roolisi ei todellakaan ole pakko sijoittua sinne.

6. Koska täällä Despessä pelataan tarinamuodossa eikä merkeillä, niin ainoat hyväksyttävät merkit ovat vuorosanamerkit ( -, '' '' jne.) ja //, jonka jälkeen voi kirjoittaa roolinsa ulkopuolisen kommentin.

Lisää tulee sitten kun muistan tai kun ongelmatilanteita ilmenee. Selvennystä saa kysyä.

Selkeyden vuoksi roolausviestien alussa tulisi mainita hahmon nimi ja paikka missä hahmo on, muodossa Hahmon nimi - Paikka missä hahmo on.

[ Luettelo paikoista ]

 [ Kirjoita ]

Nimi: Rölli

20.02.2017 16:20
Lyca - Keskusta

Lyca nosti huvittuneena kulmaansa Kazakiaksi esittäytyneelle pokemonille, kun tuo väitti olevansa Lycan veroinen riidanhaastaja. Puhahtaen hän kuitenkin antoi toisen jatkaa. Seuraava kysymys sai Lycan nostamaan toisenkin kulmansa.
"Minä kun luulin että ilkivaltaajana oleminen tarkoittaa sitä että ihmisille saa tehdä jäynää", poju naurahti. "Siinäkin minä olen hyvä, pitäähän sitä jotenkin ansaita elantoa." Lyca muisteli aamupäiväistä jekkuaan jossa oli pöllyyttänyt rantahiekkaa nuoren pariskunnan päälle heidän ottaessa aurinkoa. Sen jäynän hän voisi tehdä uudestaankin, sillä Lyca oli saanut virvoittaa kurkkuaan kylmällä sitruunamehulla.
"Mutta vastaten kysymykseesi, mitä teen täällä; asun. Milloin missäkin mutta kuitenkin."

Nimi: Rocky

19.02.2017 19:18
Kazakia - Keskusta

Hymähdän muukalaisen barbaariselle käytökselle. On mukavaa tavata välillä porukkaa, joka ei ole niin kamalan nirppanokkaista.
»Minä olen Kazakia, yöelämään taivun itsekin. Ilkivaltaajiin minä en kuulu, en oikein välitä sellaisesta», sanon suupieli nykien; muukalainen, tai Lyca, vaikuttaa hauskalta kaverilta.
»Mukavuudesta en kyllä tiedä, minua on kutsuttu lyhytpinnaiseksikin. Ja usko pois, olen varmasti aivan veroisesi riidanhaastaja, vaikka usein en kotoani poistukaan», naurahdan ja ajatukseni käväisevät kotikolossani tyynyllä lepäävässä King's Rockissa ja sitä kautta omistajassani, joka minut hylkäsi. Pudistan jälleen ajatukset mielestäni.

»Mikäs sinut tänne keskustaan tuo, luulisi että ilkivaltaajana välttelisit ihmismassoja», kysyn puhtaasta uteliaisuudesta.

Nimi: Rölli

19.02.2017 16:58
Lyca - Keskusta

Vaikka toinen ei ollut halukas syömään, Lyca silti vilkuili pokémonia kuin se olisi kimppuun käymässä, samalla kun tyhjensi roskapussia. Koska lycanrocilla ei ollut käytöstapoja (tai hän ei niistä välittänyt), lopettetuaan lyhyen aterioinnin hän röyhtäisi kovaäänisesti. Sitten Lyca pyyhkäisi suupieliään.
"Täällä on tänä yönä yllättävän vähän suupalaksi kelpaavaa", Lyca mutisi ja asteli sitten istuutuneen pokémonin luo. Hän ei tunnistanut toisen lajia, mutta viis siitä. "Olen Lyca, yöeläjä ja ikivaltaaja. Toivottavasti tutustutan itseäni paraikaa mukavaan pokémoniin, sillä riidanhaastajana olen saanut palkinnon." Lycanroc osoitti sanansa harmaalle kissapokémonille esitellen sitten kaulassaan roikkuvaa Quick Clawia kuin paraskin mestari. Eihän se mikään palkinto ollut, mutta Lyca tykkäsi testata toisen pääkoppaa virne suupielissä.

Nimi: ROCKY

19.02.2017 14:51
Kazakia - Keskusta

Olen hieman säikähtänyt, sillä en huomannut muukalaisen saapumista kujalle. Istahdan varovasti maahan.
»Hei vain», sanon kuitenkin mahdollisimman kohteliaasti.
»Olen syönyt jo tarpeeksi, syö sinä vaikka kaikki loput», sanon vielä. Annan katseeni kiertää kujalla, oloni on hieman pöllämystynyt. Yleensä "minun kujillani" ei liiku kamalasti porukkaa, mutta tämä yö on selkeästi hieman kummallisempi. Jotenkin tavallista levottomampi. Tai sitten minä vain olen itse tavallista levottomampi.

Pudistan päätäni pienesti omien ajatuksieni vuoksi.

Nimi: Rölli

18.02.2017 09:31
Lyca - Keskusta

Yö oli minun aikaa, ja juuri siksi olin liikkeellä. Taivas oli pimeä ja pilvinen, mutta kuu loisti kalmeaa valoaan niiden läpi. Hyvän yönäköni ansiosta pystyin liikkumaan vaivatta näillä hiljaisilla kaduilla. Katutalojen ikkunoista loisti vielä valoa, puhumattakaan katuvaloista. Olisin mieluiten kulkenut täysin pimeässä, mutta minkäs teet kun kaupungissa asun.
Olin syönyt viimeksi keskipäivän tienoilla, joten tyhjä vatsani oli entistä tyhjempi. Tunsin kaupungin hyvin, mutta aina kun minun pitäisi löytää ruokaa, en muistanut yhdenkään roskapaikan sijaintia. Murahdin itsekseni ja käännyin pienelle, houkuttelevan oloiselle kujalle jonne ei oltu asennettu katuvalaistusta. En kuitenkaan ehtinyt paljoa astella eteenpäin, kun havaitsin edessäni suurehkon pokemonin - joka kuikki parin roskapöntön taakse(Kazakia?).
"Hei", sanoin sen verran kovasti että toinen varmasti huomaisi. Siinä vaiheessa Lyca ei vielä tiennyt että roskisten takanakin oli joku toinen(Wengie?). "Syödäkö aioit? Jätä minullekin."
Punaisenhohtoisine silmineni astelin lähemmäs ja asetin moukarimaisen käteni ensimmäisen roskapussin päälle kuin merkiten että se oli minun. Sitten repäisin sen auki ja työnsin ensimmäisen ruoan näköisen asian suuhuni.

//tunkaisin Lycan nyt Kazakian ja Wengien luokse, jos se vain sopii c://

Nimi: ROCKY

12.02.2017 15:07
Kazakia - Keskusta

Kuulen ääntä aivan viereiseltä kujalta. Huokaisten nousen seisaalleni ja lähden kävelemään äänen suuntaan; kujalla on roska-astioita, joihin pienemmät tapaavat joskus jäädä kiinni. Äänet loppuvat nopeasti, mutta en silti pysähdy. Ehkä huolehdin vain turhaan, mutta en tahdo ottaa riskiä.

Kuja vaikuttaa tyhjältä. Yksi astioista on kaadettu kumoon, ja siitä on valunut ruokaa pitkin maata. Syön huvikseni muutaman palan ruokaa samalla kun annan katseeni kiertää kujaa. Olen huomaavinani jotain erään roska-astian takana, ja kävelen hiljaa sen luo.

»Hei», minä sanon pehmeästi, en varsinaisesti tahdo säikäyttää ketään.

Nimi: Fawn

12.02.2017 12:53
Wengie - Keskusta

Olin saapunut keskustaan ja ohitseni ajoi jatkuvasti autoja. Ilta on selvästi muuttunut yöksi, kun liikenne on niin vilkasta ja joka puolelta kuuluu jumputusta. Silloin tällöin kuulen juopuneiden ihmisten huutoja tai hysteeristä naurua. Yritän sulkea korvani kaikelta melulta. Yössä on yksi hyvä puoli: Tähän aikaan ei ole enää kaduilla juoksentelemassa yli-innokkaita lapsia yrittäen napata minua kehnoin tuloksin. Ja siinä samassa tunnen jonkun koskevan häntääni ja käännyn ympäri. Selvästi juopunut keski-ikäinen nainen ottaa hännästäni kiinni heikosti ja mumisee jotain. Väsyneenä en jaksa alkaa naista hätyyttelemään vaan tyydyn riuhtaisemaan itseni naisen otteesta ja juoksemaan tutulle kujalle. Kujalle kääntyessäni varmistan, ettei ketään ole siellä ja tallustan roskalaatikoiden luokse. Kaadan yhden roskiksen ja maahan valuu roskiksesta ihmisten ruokia, onnekseni ne eivät ole hirveän vanhan näköisiä. Nuuhkaisen niitä ja ne vaikuttavat varmasti hyviltä. Nappaan parhaimmat palat suuhuni ja astelen kujan varjoisimpaan kohtaan. En tahdo tulla nähdyksi. Syön ruokani nopeasti ja varsinkin syömisen jälkeen olen täysin uupunut. Kävelen vielä ihan varmuuden vuoksi roskiksen taakse ja nukahdan helpottuneena.

Nimi: ROCKY

06.02.2017 17:07
Adrijan - Keskusta -> Viemärit

Kuljen yhä pitkin meluisia katuja, onnellisena siitä, ettei kukaan oikein kiinnitä minuun huomiota. Haravoin katseellani ympäristöä, yritän löytää avonaista porttia viemäriin.

»Kiitos Arceus», kuiskaan nähdessäni erään kujan päässä ritiläaukkoisen portin viemäriin. Hetkessä pääsen sen luo, ja sujutan itseni kaltereiden raosta, mahdun läpi juuri ja juuri. Ikuisuudelta tuntuvan hetken jälkeen molskahdan kylmähköön veteen, ja lähden hieman kankeasti uimaan kohti suuntaa, jossa oletan kotini olevan. Vedessä liikkuminen on hankalaa, sillä asuinpaikastani huolimatta en ole vesityyppiä. Kaipuu omaan kotiini silti pitää minut liikkeellä.

Nimi: Fawn

01.02.2017 17:38
Pääsen vuoren juurelle jossa voisi virallisesti sanoa että tämä on vuoren raja. Lähden tallustamaan keskustaan nälkä kurniessa vatsassani. Haukottelen mutta jatkan kävelemistä kaupungin autojen tööttäyksiä kuunnellen ja taivaisiin ylettyviä pilvenpiirtäjiä katsellen. Olo on kuin ei olisi nukkunut vuosikausiin. Nyt ei huvittanut tapella, jos ruokapaikalla oli joitakin yhteistyöhaluttomia niin i don't care, etsisin vaan uuden paikan. Kolme kymmenenvuotiasta poikaa hyppäsivät ylitseni, siis ihan kirjaimellisesti ylitseni ja pysähtyivät katsomaan minua. -Vau! Glaceon! Jääpokemon! joku hihkaisi. Ei ole todellista... Pudistin päätäni ja juoksin poikien ohi jatkaen matkaani yhä kohti keskustaa. Käännyin katsomaan taakseni ja pojat olivat lähteneet perään. Löysin ison roskiksen ja hypähdin sinne ja kuuntelin kun pojat juoksivat ohi. Kävin roskia läpi toivokkaana, mutta roskiksessa oli vain muovia. Tuhahdin ja lähdin taas kävelemään. Josko nyt pääsisi sinne minne haluaisi ilman kiljuvia pikkupenskoja perässään...

Nimi: ROCKY

30.01.2017 16:12
Eudes - Keskusta > Kaupunki

Keskustan kadut tulvivat ihmisistä ja pokémoneista. Risteilen jalkaviidakossa huomaamattomana, ilman suuntaa. Oloni on rauhaton, tahtoisin saada jotain ajateltavaa. Harmi, ettei kaupunki tarjoa muuta kuin ihmisiä ja kesyjä pokémoneja, joiden kanssa jutteleminen on aina melkoinen elämys.

Käännyn pääkaduilta pois. Pimeys ja rauhallisuus tuntuu heti, ja rauhoitun hieman. Katselen ympärilläni avautuvaa maisemaa, rakennukset ovat kuin betonisia kenkälaatikoita. Kauempana välkkyy pilvenpiirtäjien valot valosaasteena, joka saa hermoni jälleen kiristymään. Jokin keinotekoisissa valoissa etoo minua.

Tiedän, että minun pitäisi olla etsimässä ruokaa, mutta tänä iltana annan itselleni luvan luistaa tehtävästäni. Lähden kulkemaan jälleen katuja pitkin, pois keskustasta.

Ehkä keskustan ulkopuolella saan selvitettyä päätäni.

Nimi: Unihalvaus

27.01.2017 14:31
Jumi - Metrotunnelit -> Kaupunki

Jumi asteli mahdollisimman hiljaisin askelin pitkin hyvin pitkäksi osoittautunutta metrotunnelia. Hän ei ollut käsittänyt, että tunneli olisi näinkin pitkä, mutta jollain tasolla hän jopa piti siitä. Ei ollut ketään pelottelemassa.
Tunneli oli ilmeisesti hylätty tai keskeneräinen, sillä sitä ei oltu valaistu, eikä sitä pitkin ollut kulkenut vielä yhtäkään metroa. Tai sitten nyt oli vain sellainen aika, ettei tätä osaa käytetty niin aktiivisesti.
Jumin vatsa kurni kovaäänisesti, sillä hän ei ollut syönyt aikoihin. Näin talvella ruoan hankkiminen oli todella vaikeaa ja Jumi tiesi, että hänen pitäisi pian ruveta varastamaan ihmisten ruokia. Nuori naaras huokaisi ja pysähtyi, koska oli saapunut ilmeisesti hylätylle metroasemalle. Jumi hypähti asemalaiturille ja katseli ympärilleen. Paikka oli pieni ja hyvin likainen. Jumi käänsi sinivihreän katseensa kohti ulospäin johtavia portaila. Ulkoa hohkasi kylmää ilmaa ja hieman valoa. Jumi katsoi pelokkaasti taakseen ja mietti pitäisikö hänen oikeasti lähteä pois täältä. Hän tiesi, että nääntyisi nälkään, jos ei hakisi ruokaa, joten hän astui varovaisesti portaisiin ja hyppeli ne ylös. Jumi pääsi pimeään ja likaiseen, pieneen rakennukseen, jonka ovi oli, ihme kyllä, auki. Ilmeisesti jotkut nuorisorikolliset olivat halunneet tutkia paikkoja. Olihan koko paikka muutenkin täynnä graffiteja ja muuta sellaista.
Jumi astui varovaisesti rakennuksesta ulos, eikä heti huomannut ihmisiä. Onneksi. Nuori absol asteli talojen varjoissa kohti paikkaa, josta saattaisi saada ruokaa. Hän todella toivoi, että löytäisi ruokaa nopeasti, ilman ongelmia, ja että hänen ei tarvitsisi törmätä ihmisiin.

Nimi: Fawn

27.01.2017 12:52
Wengie - Mount Highwayman

Istun pienen piilopaikkani sisäänkäynnillä arvioiden ilmaa. Kannattaisiko lähteä ruuanhakuun, väsyttää niin kamalasti. Ravistan päätäni ja päätän väsymyksestäni huolimatta lähteä hakemaan jotain syötävää. Lähden kävelemään vuoren juurelle, joka on suht kaukana. Matkalla kompastun kiveen ja kierähdän lähellä olevan puun viereen. Jalkaan ei tullut yhtään mitään ja jatkan matkaa. Voisi mennä säälittävästi kaivelemaan roskiksia, tiesin nimittäin keskustassa olevan ravintolan jonka roskiksista löytyy aina jotain syötävää. Mitä alemmas kävelen, sitä vähemmän lunta tulee vastaan.


Nimi: ROCKY

24.01.2017 15:41
Adrijan - Keskusta

Ahdistaa. Kipitän pitkin katuja, yritän löytää reittiä takaisin viemäriin. Eksyin sieltä muutama tunti sitten, pienen tappelun saattelemana. Katselen peloissani ympäriinsä. Ihmiset eivät ole kiinnostuneet minusta, mutta en totisesti viihdy ihmisten ilmoilla.

Huomaan pienen sivukadun ja käännyn sinne. Saan vedettyä henkeä ja iskettyä pienen jäljen viereisen talon seinään. Vielä kun löytäisi kotiin.

Nimi: ROCKY

12.01.2017 14:47
Kazakia - Keskusta

Makaan laiskasti pienen kerrostalon kylmää ulkoseinää vasten. Ilma on viileä ja minulla on tavanomaisen tyyni olo. Rauhallisuus ja yksinäisyys on mieleeni, kaupungin hälyynkin olen tottunut. Tämä paikka on eräs lempipaikoistani, keskustan keskitienoilla, pienen mäennyppylän päällä. Alhaalla aukenee aava kaupunki, lähimpänä näkyen tietysti eräs hotelli, jonka pihassa minä asun. Vierelläni kohoavassa kerrostalossa asuu lähinnä vanhuksia, he ovat mukavia. Rauhallisia. Katselen raukeana kaupunkia, minua väsyttää, muttei aivan vielä nukuta.

Nimi: Akugou

11.01.2017 22:31
Haruko - Keskusta

Tuijotan suuren kaupungin yli. Tai sen yli, mitä nyt pystyin kattopuutarhasta näkemään. Olin yrittänyt valita asuinpaikakseni korkeimman mahdollisen rakennuksen, mutta kaupunki tuntui vain suurenevan koko ajan, ja uusia rakennuksia kohosi joka puolelle. Aina vain korkeampia... Vilkaisen taakseni. Vihreä puutarha on melkoisen iso, ja sen pääasukkeja olivat Starlyt ja Pikipekit. Jos meinasin puutarhasta lähteä, minun oli miltei pakko muuttaa muotoani. Sen verran korkealla rakennus kuitenkin oli... Etsin hetken aikaa, ja löydän sitten yhden Pikipekin. Muuttuminen toiseksi pokemoniksi onnistui helposti, ja se oli joka kerta yhtä hauskaa. Ravistelen siipiäni, ja suuntaan alemmas kaupunkiin.

Nimi: ROCKY

31.12.2016 00:12
Eudes - Keskusta

Seison korkean puun yläoksilla, kynnet tiukasti kuoren läpi. En varsinaisesti suunnittele tippumista, nimittäin. Katselen katulamppujen valaisemaa kaupunkia. Vaikka onkin alkuyö, kaupunki elää ja hengittää, ihmiset ja pokémonit eivät nuku vielä. Enkä minäkään, miksi nukkuisin? Pimeys on kotini. Harmi silti, ettei lähiympäristö oikein tarjoa tekemistä. Heilautan itseni sulavasti viereiseen puuhun ja lähden kiipeämään sen runkoa aina alas asti.

©2017 ᵗʰᵉ 'ᵐᵒᶰˢ ᵒᶠ ᵒʳᵗᵉᵐᵖᵒˡᶤˢ | ᵖᵏᵐᶰ ʳᵖᵍ - suntuubi.com